Expositie Chain of Hope

Samen met kunstenaar Petra Downs, de gemeente Helmond en Groen4Life organiseren leerlingen van het Jan van Brabant College de expositie en lichtjes route “Chain of Hope“. Deze expositie vindt plaats in het centrum van Helmond tussen 8 december en 28 december 2021. De expositie “Chain of Hope” oftewel “ketting van hoop” vraagt aandacht voor het afvalprobleem op de wereld en voor een schonere toekomst voor jongeren. Tijdens de donkere dagen voor Kerst steunt Stephan Optiek, samen met 46 andere winkeliers uit de binnenstad, dit lichtproject door het plaatsen van een met afval ontworpen lichtbox in één van onze etalages.

Op 8 december om 14:00 opent Ger Jan Onrust, een van de schoolleiders van het Jan van Brabant College, de “Expositie Chain of Hope” voor het pand van Kroon en Kurk op de Kerkstraat in Helmond
De leerlingen gaan ook meedoen aan een quiz over afval scheiden om hun opgedane kennis te toetsen op een ludieke manier.

Tot en met 28 december 2021 zijn de 62 lichtboxen te zien in 47 etalages in de binnenstad als een lichtjesroute. De leerlingen zelf zullen regelmatig te zien zijn tussen het winkelend publiek tijdens de expositie ,waar zij vragen gaan stellen over hoe er een schonere toekomst kan komen met minder afval. Er hangen zelf ontworpen posters in de etalages waarop deze vragen staan die leerlingen willen stellen aan alle Helmonders.

ROUTE : Vanaf het startpunt Kerkstraat 34 bij Belloni kun je de lichtjesroute zelf gaan lopen met uw gezin, familie en/of vrienden. Het overzicht van de lichtjesroute is te vinden op de website van Groen4Life, bij de VVV UIT agenda en bij programma Helmond Winterstad. Bij het eindpunt van de lichtjesroute op Steenweg 19 kun je na de wandeling jezelf weer opwarmen tot 17:00 uur bij Beer and Beefs.

Klanten beoordelen ons met een 9,5!