Goed zien

Zien is aandacht, in onze optiek

Goed zien

Individuele oogzorg begint met aandacht. Wie ben jij? Hoe kijk je? Hoe beter we je kennen, hoe beter we kunnen helpen. Bij een goed kopje koffie en een prettig gesprek geven wij onze oren de kost. Een bril voor veraf, voor de hele dag, voor achter de computer of bijvoorbeeld alleen voor te lezen? En het montuur: klassiek, modern, hip, opvallend of juist onopvallend? Jouw wensen zijn uniek en daar nemen wij de tijd voor. Jouw ogen en jouw smaak bepalen de route. Onze techniek, onze mensenkennis en ons assortiment effenen vervolgens het pad. Met als resultaat een bril die past; bij je ogen, bij je karakter en bij je stijl. En wij, wij hebben een tevreden klant.

ZEISS

Kwaliteit is bij ons geen toeval!

Wij doen ons werk met plezier, gepassioneerd en met vakkennis. Maar we kunnen het niet zonder techniek. Die betrekken we al vanaf het begin in 2001 van ZEISS. ZEISS is een gigant in optische technologie en uitvinder en maker van de allerbeste meetapparatuur, lenzen en objectieven. ASML en Stephan Optiek hebben niet voor niets al jaren een hechte band met deze leverancier. We vinden elkaar in onze speurtocht naar steeds beter en échte innovatie voor onze klanten. Het resultaat zie je terug in ZEISS SmartLife brillenglazen, een vernieuwing die daadwerkelijk iets toevoegt. ZEISS SmartLife Unifocaal, ZEISS SmartLife Digital, ZEISS SmartLife Multifocaal, ZEISS Office en ZEISS DriveSafe zijn glasheldere voorbeelden. Deze glazen zijn standaard voorzien van een BlueGuard DuraVision Platinum UV coating voor uitstekende helderheid, bescherming, eenvoudige reiniging en superieure hardheid. Ontwikkelingen die echt bijdragen aan beter zicht en vertrouwen voor jou.

Kom langs en laat je grondig adviseren.

ZEISS
ZEISS SmartLife

Connected and on the move

Onze maatschappij is de afgelopen decennia significant veranderd. We leven in een digitale maatschappij waarin connectiviteit de nieuwe norm is. Browsen, dubbelklikken, inzoomen, scrollen. We doen het op elk moment van de dag, ongeacht waar we zijn. Zowel online als offline zijn we meer verbonden met elkaar, maar ook met digitale toestellen en het internet. Met één klik worden mensen, informatie en dingen met elkaar verbonden. Continu verbonden zijn, brengt heel wat voordelen met zich mee. Maar het betekent ook dat we zowel onze geest als ogen nog zelden rust geven. Het gevolg? Heel wat mensen hebben vaker last van vermoeide ogen, schakelen moeilijker tussen dichtbij en veraf kijken, tussen beeldschermen en de wereld rondom ons. De ZEISS SmartLife brillenglazen standaard voorzien van BlueGuard UV coating spelen hierop in en zorgen dat je met één paar brillenglazen op elk moment van de dag goed ziet. Dichtbij en veraf, op een scherm en met een weidse blik.

ZEISS SmartLife
I-Scription

I-Scription®, kijken op HD-niveau!

Je kwaliteit van zien en het comfort voor je ogen hebben onze professionele aandacht. We zijn altijd op zoek naar beter. De i-Profiler® ontwikkelt door ZEISS is een revolutionaire vernieuwing. Met dit meetinstrument maken wij een exact profiel, zeg maar een vingerafdruk van je ogen. De resultaten van dit onderzoek – en de zogenoemde i-Scription® brillenglazen die wij aan de hand daarvan maken – bieden een verfijnde correctie tot op de honderdste dioptrie. Je hebt ’s avonds en ’s nachts veel minder last van schittering en halo’s, beter contrast en intenser en levendiger kleuren. Zeg maar kijken op HD-niveau. Verwen je ogen, kom naar Stephan Optiek.

I-Scription
Enkelvoudig/multifocaal van ZEISS

Enkelvoudig of multifocaal, maar nooit simpel!

Jouw keuze voor het juiste brillenglas is altijd het gevolg van een zorgvuldige afweging. Hoe en wanneer gebruik je je bril? Wat is je sterkte? Hoe vaak draag je hem? Ben je toe aan een leesbril? Jouw voorkeuren en onze metingen leiden altijd naar een passend advies. Dat kan zijn een enkelvoudige lens of multifocale glazen. In beide gevallen zijn de glazen van ZEISS, gehard en voorzien van superontspiegeling met cleancoat. De finesses, slijpen en afstellen, verzorgen we in ons eigen atelier. We informeren je graag en goed over de mogelijkheden. Twijfel niet en kom nog beter kijken.

Enkelvoudig/multifocaal van ZEISS
ZEISS Office

Het werkt gewoon verhelderend!

Goed zicht is altijd prettig, maar op je werk misschien nog wel iets belangrijker. Zit je vaak en lang achter de computer en merk je dat je zicht op korte afstand minder wordt? Dan is een officelens wellicht een optie voor jou. Deze glazen versterken je zicht tussen de 35 cm en 4 meter al naar gelang je persoonlijke wensen en geven je je scherpte terug op je werk. Ook deze ZEISS BlueGuard UV coating glazen zijn standaard voorzien ZEISS DuraVision Platinum UV coating voor uitstekende helderheid, eenvoudige reiniging en superieure hardheid. Een adviserend gesprek bij Stephan Optiek kan een hoop werk schelen.

ZEISS Office
ZEISS DriveSafe

Houd je ogen op de goede weg!

In de auto is het prettig als je goed zicht hebt. Dat geeft vertrouwen. Mist, regen, schemering of nacht zijn omstandigheden die dat belemmeren. Reken daarbij dat 83% van brildragend Nederland een rijbewijs heeft en een behoefte is in kaart gebracht. ZEISS kwam daarop met de ‘drivesafe’. Brillenglazen voor dagelijks gebruik die bovendien autorijden een stuk veiliger en dus aangenamer maken. Je kunt ze enkelvoudig of multifocaal krijgen en ze zijn gehard en voorzien van superontspiegeling met cleancoat. Stap voor de laatste keer – met dat laatste restje onzekerheid – in de auto en kom naar Stephan Optiek.

ZEISS DriveSafe
ZEISS BlueGuard

Laat je ogen geen blauwtje lopen

Het effect van het blauwe licht van led’s, spaarlampen en al onze ‘schermen’ is nog niet door onderzoek als schadelijk voor onze ogen aangeduid. Wel toont onze dagelijkse praktijk steeds meer mensen met irritatie aan de ogen en digitale oogvermoeidheid. In het bijzonder daarvoor heeft ZEISS brillenglazen met BlueGuard ontwikkeld. Een vernuftig filter direct in het glas-materiaal verwerkt die het hoog-energetische blauwe licht tot 455 nm voor 40% afzwakt en de goede eigenschappen ervan behoudt. ZEISS BlueGuard wordt standaard geleverd met de ZEISS DuraVision Platinum UV coating voor uittekende helderheid, eenvoudige reiniging en superieure hardheid. Dus heb je je ogen lief? Kom bij ons langs voor advies.

ZEISS BlueGuard
Complete oogzorg

Oogmeting én OCT screening

Als een van de weinige opticiens in deze regio beschikken wij over een OCT waardoor wij u nog completer kunnen voorzien van oogzorg. De OCT (Optical Coherence Tomography) is een oogheelkundig instrument. Door middel van deze meting is het mogelijk om ziektebeelden vroegtijdig op te kunnen sporen of bestaande oogafwijkingen te monitoren. Denk daarbij o.a. aan leeftijd gerelateerde macula degeneratie, glaucoom of diabetes retinopathie. Door het eerder screenen kan er tijdig gestart worden met de eventuele doorverwijzing naar een oogarts in het regionaal ziekenhuis. Ook wanneer u nog geen klant bent en toch graag van onze diensten gebruik wenst te maken kunt u altijd terecht. De kosten voor een oogmeting, visus bepaling, oogdrukmeting en advies zijn € 45,-. Voor een netvlies screening met advies zijn de kosten € 75,-.

Wanneer u de wachttijden voor een staar-operatie in het regionaal ziekenhuis te lang vindt, bieden wij u een exclusieve samenwerking met Iris Eye Clinics in Boxtel. Wij verzorgen direct uw doorverwijzing.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen.

Complete oogzorg

Onze merken

Klanten beoordelen ons met een 9,5!